MESAJUL INGERILOR SI AL APEI PENTRU SAPTAMANA 25-31 MARTIE 2024

Indiferent de aparente, sa nu ne lasam prinsi in capcana dezamagirii, ni se recomanda. Adevarul este cheia care imputerniceste comunicarea, transparenta, autenticitatea, orice alta cale conducand intr-un blocaj. E momentul pentru a spune lucrurilor pe nume, fara sa ne mai mintim, pentru a iesi din autoamagire si manipulare, avand grija de povestea pe care ne-o tot recitam. Altfel, putem ajunge la sentimente iluzorii de putere, sortite sa esueze, tocmai pentru ca povestea in care ne-am ancorat nu are temei.

De asemenea, este necesara o regrupare, o reevaluare, practicarea autoingrijirii. Poate muncim prea mult, poate „jonglam” cu prea multe lucruri deodata si practic nu ne amintim cat de important este sa avem grija si de noi insine. Consecinta este epuizarea. Fortarea limitelor vine din incapatanarea Eului terestru, care-si inchipuie ca „trebuie” sa se ocupe de toate, eventual chiar acum, altfel nimic nu mai functioneaza bine. Nu este nimic eroic in asta. E un control care escaladeaza limitele umane.
Totusi, ni se spune ca putem realiza mult mai mult daca includem in meniul zilei odihna, relaxarea, distractia, petrecerea timpului cu cei dragi, mancarea sanatoasa, mai multa iubire de sine, exprimata in moduri concrete. Inima este flamanda, rezervorul iubirii este epuizat. Ce putem oferi din acest gol? Ce dorim sa demonstram si cui? Ce ne fugareste asa de tare?

Sensibilitatea noastra este un dar imens cand suntem dispusi sa o privim astfel, inspirand sentimente de recunostinta profunda. Suferintele lumii ne pot inghiti cu usurinta cand uitam pur si simplu de limitele noastre pur umane, cand uitam sa fim mai blanzi cu noi, pentru a putea fi si cu cei din jurul nostru, ajutandu-i mai mult.
Concentrarea pe compasiune in toate domeniile vietii noastre este esentiala acum. Cand petrecem timp in serviciul celorlalti e foarte usor sa uitam de propriile nevoi. Se pare ca e timpul unui angajament prin care sa ne eliberam de poverile perfectionismului, permitandu-ne sa gustam din darul de a fi oameni. La nivel de constiinta, nu suntem separati de ceilalti si ar fi necesar sa ne acordam atentie. Suntem parte dintr-o simfonie universala si putem contribui unic prin propria armonie, conectati, desigur, cu Sinele cel Adevarat, imbratisand conceptul de unitate, dar celebrand fiecare nota din simfonie. Pe ce note ne aducem aportul in aceasta mare simfonie?

Mesajul Apei ne aminteste, in acord cu cele spuse mai devreme, ca lectia la care lucram in aceasta saptamana este sa recunoastem cand este cazul sa ne oprim, cunoscand ritmul propriei energii, ca sa nu ne simtim drenati si lipsit de motivatie, chiar apatici. Reconectarea cu Sursa este solutia. meditatia si rugaciunea ne ajuta. Suntem protejat si iubiti.
Alta lectie este moderatia, mai ales in situatii conflictuale. Traim in lume, dar sa nu ne identificam cu aceasta, invatand sa observam, sa fim impartiali, stiind ca absolut tot ceea ce percepem dezvolta radacini mult mai profunde decat ne imaginam. Cunoastem franturi dintr-un tablou imens, cum ar arata insa intregul tablou?

Acest mesaj angelic ne este oferit cu iubire si binecuvantare! ❤ ❤ ❤

Lasă un comentariu

Descoperă mai multe la MEDICINA SUFLETULUI

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura